Babské rady

Zadejte hledaný výraz např.: šedivé vlasy

Výsledky vyhledávání
  • Rada: 1 l vody přivedeme k varu, odstavíme a dáme tam 1 sáček rozmarýnu, necháme vylouhovat do vychladnutí, pak scedíme přes nějakou látku, přidáme 1 lžící bílého vinného octa. Dáme pak do ledničky a můžeme to používat v rozstřikovači. Nanášíme těsně před vycházkou do lesa.
  • Rada: Znáte to po krušné noci se probudíte s očima opuchlýma a zarudlýma. Na to vám doporučuji přiložit nastrouhaný brambor zabalený v kapesníku, nabo klasicky přiložit plátky okurky nebo vychladlé pytlíky od zeleného čaje
  • Rada: Při prochladnutí močových cest si uvařte z rozmarýny čaj(omezuje růst bakterií).
  • Rada: Nakrájíme černou ředkev nebo cibuli, prosladíme cukrem a necháme přikrytou stát v chladné místnosti. Ředkev nebo cibule pustí šťávu, kterou dáváme několikrát denně po lžičkách nemocnému.
  • Rada: Spařte 2 čajové lžičky sušené kvetoucí natě řepíku lékařského 1/4 l vroucí vody a 10 minut louhujte. Po vychladnutí několikrát denně kloktejte.
  • Rada: převaříme asi 10 minut hrst řepíku (lékařského) v půl litru vody a po vychladnutí a přecezení kloktáme
  • Rada: Předpis: 10 bobulí sušeného řešetláku chvilku povaříme ve 1/4l. mléka, necháme zchladnout a vmícháme lžíci medu. Pijeme max. sklenku denně.
  • Rada: 10 sušených bobulí řešetláku se chvilku povaří ve 1/4l. mléka, odstaví a nechá zchladnout na teplotu k pití. Přidá se 1 plná polévková lžíce medu, řádně smícháme. Pije se zvolna, denně max. 1 sklenka.
  • Rada: Odvar z dubové kůry vychlaďte a používejte na obklady (zklidní vyrážku). Obklad z odvaru čaje rooibos nebo olše. Obklad z mořské vody (náhrada: rozpustit 2 lžíce mořské soli v 1 l převařené vody). Obklad z 250 ml vody a 5 kapek levandulového oleje. 1 až 2 kapkami nezředěného čajovníkového oleje potírejte postižená místa.
  • Rada: 2 l. omytých plodů černého bezu, svařit s 1l. vody, přecedit, přidat 2 vanilkové cukry a 3 minuty povařit, přidat 1 čajovou lžičku rozpustné kávy a 2 minuty povařit. Nechat vychladnout a přidat půl litru rumu. Večer před spaním 1 odlivku.
  • Rada: Na rýmu - ucpaný nos si můžete kapky snadno vyrobit sami. V půl litru vody rozpusťte lžičku hrubozrnné soli a přiveďte k varu. Důkladně převařený a zchladlý roztok pak inhaluje nebo pomocí kapátka aplikujte přímo do nosních dírek. Slaná voda pomáhá také při bolestech v krku. Roztok připravte stejným způsobem a kloktejte ho čtyřikrát a pětkrát denně.
  • Rada: Ponořte na několik minut dva sáčky s heřmánkovým čajem do horké vody. Pak je zchlaďte v lednici po dobu nejméně dvaceti minut. Přiložte je na zavřené oči a nechte je působit tak dlouho, dokud sáčky nedosáhnou pokojové teploty. Heřmánek má mírné protizánětlivé účinky a pomůže vám i proti oteklým očím.
  • Rada: Ponořte na několik minut dva sáčky s heřmánkovým čajem do horké vody. Pak je zchlaďte v lednici po dobu nejméně dvaceti minut. Přiložte je na zavřené oči a nechte je působit tak dlouho, dokud sáčky nedosáhnou pokojové teploty. Heřmánek má mírné protizánětlivé účinky a pomůže vám i proti oteklým očím.
  • Rada: 1 - 2 čajové lžičky světlíku lékařského, spařit ve 2 dl. vody, přefiltrovat přes tkaninu, zchladit a přikládat chladné obklady po dobu 15 - 20 minut 3 - 4 denně zevně na zavřená víčka, nejlépe na vatičce.
  • Rada: Připravíme si horký nálev z listů (1 lžíce) a necháme ho 5 minut stát. Jakmile poněkud vychladne, kloktáme jedním šálkem tohoto nápoje. Pocítíme-li stahování v krku, které nám může být trochu nepříjemné, můžeme tento pocit zmírnit přidáním stejného dílu heřmánku. Kloktáme vždy po 1 až 2 hodinách.
  • Rada: Babské rady sázejí v případech zánětů v dutině ústní a to i při angíně, na šalvěj. Použít můžete čaj, tinkturu nebo také tekutý extrakt ze šalvěje lékařské. Kloktadlo připravíte následovně: Jednu lžíci listů šalvěje zalijete čtvrtlitrem vroucí vody a necháte pět minut stát. Když trochu vychladne, vykloktejte ústa šálkem nápoje vždy asi po dvou hodinách. Pokud cítíte stahování v krku, přidejte do nálevu trochu heřmánku, který tento pocit zmírní.
  • Rada: Používejte šalvějový čaj, 2-3 navršené lžíce šalvějových listů přelijte 1 litrem studené vody a přiveďte k varu. Nechte vařit asi 3 minuty, přeceďte a nechte vychladnout. Pijte neslazený po celý den.
  • Rada: snižují hladinu cholesterolu v krvi, zpomalují ukladání ateromatozních látek v cévách
  • Rada: 4 mladé výhonky větvičky thuje, 1 lžíce kmínu, 3 stroužky česneku do 1, 5l. vody, vařit 10 minut, nechat zchladit , scedit a smíchat se 1/4l. slivovice. Natírat denně při bolestech.
  • Rada: pijte čaj z truskavce :3 lžičky sušené řezané byliny na ¼ l vody. Povaříme 5 minut a 15 minut necháme stát. Přecedíme a pijeme chladný, 2 šálky denně
Nenalezli jste babskou radu, ale znáte nějakou, která by zde neměla chybět? Přidejte vlastní radu.
Celkem záznamů: 117

Adresář

Z diskuze

  • Které značkové obchody mi můžete ve reeportu doporučit?

  • Romana67 30.04.2017 14:04 Zvětšení poprsí

    Hezký den všem, já už několik týdnů užívám tablety BreastExtra a nemohu si je vynachválit, prsa…

  • Jude mashel 30.04.2017 10:04 Potřebujete naléhavou půjčku?

    AHOJ, Projíždíte finančními potížemi, nebo potřebujete naléhavou půjčku za účelem zlepšení vašeh…

  • Pán Julius Becker 29.04.2017 14:04 Potřebujete naléhavou půjčku?

    Ahoj Jsem pan Julius Becker.Důvěryhodný věřitelúvěru Potřebujete osobnínebo podnikatelský úvěr?P…

  • Jarka 29.04.2017 07:04 Hubnutí

    Kdyby někdo sháněl sibutramin, tak sem vkládám ověřenou stránku. Naprostá spokojenost. www…

Píšeme jinde
  • Recept na živáňskou pečeni krok za krokem

    Recept na živáňskou pečeni krok za krokem

    Živáňská pečeně je pokrm slovenské kuchyně, který má spoustu variant. Klasická příprava spočívá v kombinaci vepřového, jehněčího a hovězího masa, které se napíchá na jehlu a pomalu rožní. Ne každý si může tuto přípravu dovolit, proto si dnes připravíme levnější živáňskou pečeni v troubě.

  • Recept na slaný špagetový koláč krok za krokem

    Recept na slaný špagetový koláč krok za krokem

    Vyzkoušejte tip na rychlý oběd či večeři. Špagetový koláč s balkánským sýrem, špenátovými lístky a čerstvými bylinkami dobře chutná, zasytí a není náročný na suroviny.



Zdravě.cz na Facebooku