Babské rady

Zadejte hledaný výraz např.: šedivé vlasy

Výsledky vyhledávání
  • Rada: Extrakt z kaštanu (jírovec maďal) posiluje stěny cév a zlepšuje průtok krve.
  • Rada: ulevuje mast z jírovce s kaštanem koňským nebo řebříčkem, obojí koupíte i v lékárně
  • Rada: Prášek na zasypávání bércových vředů se připravuje z kůry jemných větviček kaštanu, která se suší a mele.
  • Rada: čerstvé i sušené listy kaštanu používejte při léčení oběhových chorob dolních končetin. Vložte je do cíchy a přes noc na nich nechte odpočívat nohy.
  • Rada: Květ červeného kaštanu macerujeme v lihu a poté potíráme opar na rtech.
  • Rada: Vemte kaštanové listy a povařte. Udělejte silný výluh. A použijte!
  • Rada: Proti zánětům hrtanu pomůže kloktat roztok z 2 lžíček listů kaštanovníku setého a 1/4 l vody.Listy zalijeme vodou,povaříme a přefiltrujeme,pak kloktáme .
  • Rada: 10 kaštanů , 1 alpa- francovka Kaštany nakrájíme na plátky,dáme do sklenice a zalijeme francovkou - a za 3 týdny mažeme a mažeme a pak skáčeme jako za mlada. pomaha
  • Rada: 10 kaštanů a 1francovka Kaštany nákrájíme a dáme do sklenice a zalijeme francovkou mažeme 3 tydny
  • Rada: 10 kaštanů nakrájejte na plátky, dejte do sklenice a zalijte francovkou. Po 3 týdny mažte na bolestivá místa.
  • Rada: 10 kaštanů nakrájejte na plátky, dejte do sklenice a zalijte francovkou. Po 3 týdny mažte na bolestivá místa.
  • Rada: Pokrájíme kaštany na vhodné kousky tak, aby prošly hrdlem láhve. Láhev jimi zcela naplníme a zalijeme čistým lihem, postačí i líh denaturovaný pokud netrpíte nějakou formou alergie. Takto připravený léčebný prostředek necháme asi čtrnáct dnů uložený v temné místnosti, láhev též použijeme tmavou. Po výše uvedené době nalijeme připravený roztok do větší misky a paty ponoříme každý den do roztoku asi na jednu hodinu. Po provedené procedůře nalijeme zbývající roztok zpět do láhve s kaštany. Léčba se projeví již po čtrnácti dnech a po měsíci zcela odstraní všechny příznaky včetně bolesti.
  • Rada: Koho bolí záda , či vržou klouby, ten si dá do postele tolik kaštanů, kolik mu je let. Vydrží celý rok!
  • Rada: Kaštany oloupáme, nadrobno pokrájíme, dáme do láhve a zalijeme lihem. Láhev dobře uzavřeme, necháme stát 14dní. Vzniklou tinkturu užíváme denně 2 - 3x po 5 kapkách.
  • Rada: dávejte mast z kostivalu a kaštanu (seženete v zelených lékárnách)
  • Rada: Pokud máte vlasy kaštanově zbarvené a nechcete útrácet za šampóny, které se brzo vymyjí. Zkuste následující tip. Uvařte si černý čaj, klidně plnou konev. Vlasy čajem přelívejte. Čerrný čaj zaručí tmavší zbarvení o jeden odstín a krásný lesk Nejlépe přelívat deně.
Nenalezli jste babskou radu, ale znáte nějakou, která by zde neměla chybět? Přidejte vlastní radu.

Adresář

Z diskuze

  • MIky 27.04.2017 17:04 Paměť

    Na internetu je určitě něco na posílení paměti, třeba nějaké cvičení, zkuste i třeba to :)

  • Dory 27.04.2017 17:04 prostata

    Můj muž trpí prostatou..každou noc několikrát vstává a už jsme vyzkoušeli hodně, jen se nám pořád…

  • Tamara 27.04.2017 17:04 Cyklo diskuze

    Z obchodu Bikegallery.cz mám doma kolo a zkušenost výborná. Poradili mi se vším co jsem…

  • Karel 27.04.2017 17:04 Akutní zánět močového měchýře

    Brusinky jsou dobré obecně a je asi jedno, jestli Apu nebo neApu. Wobenzym jednoznačně ano.

  • Kroutilová 27.04.2017 14:04 školka

    Sháním pro dítě hlídání na prázdniny,. Chci se zeptat z těch co dáváte do soukromé dráček děcka…

Píšeme jinde
  • Recept na živáňskou pečeni krok za krokem

    Recept na živáňskou pečeni krok za krokem

    Živáňská pečeně je pokrm slovenské kuchyně, který má spoustu variant. Klasická příprava spočívá v kombinaci vepřového, jehněčího a hovězího masa, které se napíchá na jehlu a pomalu rožní. Ne každý si může tuto přípravu dovolit, proto si dnes připravíme levnější živáňskou pečeni v troubě.

  • Recept na slaný špagetový koláč krok za krokem

    Recept na slaný špagetový koláč krok za krokem

    Vyzkoušejte tip na rychlý oběd či večeři. Špagetový koláč s balkánským sýrem, špenátovými lístky a čerstvými bylinkami dobře chutná, zasytí a není náročný na suroviny.



Zdravě.cz na Facebooku