Babské rady

Zadejte hledaný výraz např.: šedivé vlasy

Výsledky vyhledávání
  • Rada: čaj: Rozrazil lékařský, jinan dvoulaločný, hloh jednosemenný - plod, jmelí bez bobulí, routa vonná, řebříček. Kvůli routě užíváme jen v akutních potížích, nejdéle po dobu 3 týdnů. Poté na tři týdny vynecháme a můžeme začít znovu.
  • Rada: Boj organismus se zánětem podpořte čajem ze směsi kmínu, fenyklu, tymiánu, bobkového listu, majoránky a kopřivy. Od každé byliny 1 polevkovou lžíci. Lžičku směsi zalijte 250 ml vroucí vody, přeceďte a posypte špetičkou zázvoru. Pijte 2x denně.
  • Rada: Směs bylin: nať yzopu, nať popence břečťanolistého po 25g, sléz maurský 50g, podběl 30g. Uvaříme si nálev a pijeme 3x denně po šálku.
  • Rada: violka 10g, pýr 10g, měsíček 10g, zlatobýl 10g, truskavec 10g, Vrchovatou čajovou lžičku čaje přelít 1/4 l vroucí vody , 10-15 min. vyluhovat - scedit!
  • Rada: Květ zlatobýlu obecného, list břízy, nať medvědice nebo vřesu, lusky fazolu bez plodů, nať přesličky. Byliny zalijeme vroucí vodou a pijeme velké množství čaje po dobu tří týdnů. Čaj si ráno připravíme do termosky, aby zůstal teplý po celý den.
  • Rada: 30 g pelyňku,30 g lístků vrby,30 g heřmánku,vše dáme do vody a uvedeme k varu,chvíli vaříme,pak luhujeme 15 minut,odvarem myjeme nohy.
  • Rada: Do 1l 40% kořalky naložíme po 35 g třezalky, 35 g květu jírovce, 35 g kokošky pastuší tobolky, 35 g květu bezu černého. Naložíme a po měsíci přefiltrujeme. Natíráme postiženou oblast.
  • Rada: Vše po 20g květů třezalky, květů č. bezu, listů kostivalu zalijeme 2dl. oleje a necháme několik dní odležet. Mažeme postiženou oblast při obtížích.
  • Rada: Kontryhel, routa vonná, hluchavka, řebříček a meduňka. Bylinky spaříme a užíváme jako čaj při menstruaci. Všechny jsou neškodné kromě routy, která by se měla vysadit hned po odeznění křečí.
  • Rada: 1 vrchovatou polévkovou lžíci sušených bylin (3 dkg srdečníku buřiny a kontryhelu obecného, 3 dkg natě žindavy a karabince ) spaříme 1 litrem vařící vody, necháme 10 minut vyluhovat a pak čajovou směs scedíme. Při bušení srdce vypijeme toto množství čaje během 1 hodiny.
  • Rada: Příprava čaje: 1 polévková lžíce směsi, krátce povařit, nechat 20 minut louhovat. Pít 2 - 3 denně šálek. Směs bylin : plod jalovce 10 g, oplodí fazole 20 g, list borůvky 50 g.
  • Rada: Směs bylin: jehlice trnitá 20g, přeslička rolní 2Og, list břízy 40g, tužebník jilmový 60g, oplodí ořechu, kůra jírovce 200g, zlatobýl 6Og, semena mochyně 10g. Z bylin si uvaříme nálev, pijeme 2 - 3 šálky denně.
  • Rada: 3 lžíce cibule, 3 lžíce mrkve, 3 lžíce olšových větviček nebo 15 olšových listů rozmixovat na jemno, zamíchat do 200 g sádla. Při potížích mazat podle potřeby.
  • Rada: List černého rybízu, nať řepíku, květ a list slézu, nať rozrazilu, nať svízele syřišťového. Z těchto bylinek se uvaří čaj, který se vlažný kloktá vícekrát denně. Stejně pomáhá čerstvá šťáva z černého rybízu nebo z rozvařených sušených plodů.
  • Rada: Květ divizny, list jitrocele, květ i list podbělu, nať mateřídoušky, květ a list slézu, kořen proskurníku, lékořice, plod anýzu. Bylinky spaříme a pijeme hodně teplý čaj, který velmi dobře rozpouští hleny. Lékořice se těžko shání, je možné jí užívat je formě černého pendreku, který se ještě pořád vyrábí z přírodních surovin. Možno užívat dlouhodobě
  • Rada: Kůra krušiny olšové, nať zlatobýlu, lnice, květ bezu, plod fenyklu. Kůru necháme přes noc macerovat ve studené vodě, ráno ohřejeme. Plody fenyklu rozdrtíme a spaříme jako ostatní byliny. Pijeme třikrát denně před jídlem.
  • Rada: Stejným dílem smícháme květ nebo list podbělu, květ divizny, nať plicníku, nať mateřídoušky. / např. 100g / Na čaj vezmeme 2 čajové lžičky bylinné směsi, spaříme je 3dl. vřelé vody a necháme 1/4 hodiny stát a osladíme medem. Pijeme teplé malými doušky.
  • Rada: Čaj : 70 g ořešák vlašský list, 30 g oman pravý kořen, 30 g levandule, 50 g rozmarýna, 70 g hluhavky bílé. Svaříme, necháme 10 minut louhovat. Pijeme 2 x denně šálek.
  • Rada: čaj:Jaterník podléška,kořen pampelišky,kořen čekanky,nať benediktu,třezalka,rozrazil.Čaj z bylinek pijeme 3x denně před jídlem,kořeny macerujeme 12 hodin ve studené vodě.
  • Rada: Čaj : 20 g šalvěj list, 60 g artyčok list, 20 g tužebník jílmový kořen, 20 g lopuch kořen, 20 g jalovec bobule, 40 g pampeliška kořen, 40 g ostružník list, 120 g kopřiva dvoudomá kořen. Pijeme 2 x denně po šálku.
Nenalezli jste babskou radu, ale znáte nějakou, která by zde neměla chybět? Přidejte vlastní radu.
Celkem záznamů: 2309

Adresář

Z diskuze

  • MIky 27.04.2017 17:04 Paměť

    Na internetu je určitě něco na posílení paměti, třeba nějaké cvičení, zkuste i třeba to :)

  • Dory 27.04.2017 17:04 prostata

    Můj muž trpí prostatou..každou noc několikrát vstává a už jsme vyzkoušeli hodně, jen se nám pořád…

  • Tamara 27.04.2017 17:04 Cyklo diskuze

    Z obchodu Bikegallery.cz mám doma kolo a zkušenost výborná. Poradili mi se vším co jsem…

  • Karel 27.04.2017 17:04 Akutní zánět močového měchýře

    Brusinky jsou dobré obecně a je asi jedno, jestli Apu nebo neApu. Wobenzym jednoznačně ano.

  • Kroutilová 27.04.2017 14:04 školka

    Sháním pro dítě hlídání na prázdniny,. Chci se zeptat z těch co dáváte do soukromé dráček děcka…

Píšeme jinde
  • Recept na živáňskou pečeni krok za krokem

    Recept na živáňskou pečeni krok za krokem

    Živáňská pečeně je pokrm slovenské kuchyně, který má spoustu variant. Klasická příprava spočívá v kombinaci vepřového, jehněčího a hovězího masa, které se napíchá na jehlu a pomalu rožní. Ne každý si může tuto přípravu dovolit, proto si dnes připravíme levnější živáňskou pečeni v troubě.

  • Recept na slaný špagetový koláč krok za krokem

    Recept na slaný špagetový koláč krok za krokem

    Vyzkoušejte tip na rychlý oběd či večeři. Špagetový koláč s balkánským sýrem, špenátovými lístky a čerstvými bylinkami dobře chutná, zasytí a není náročný na suroviny.



Zdravě.cz na Facebooku