Babské rady

Zadejte hledaný výraz např.: šedivé vlasy

Výsledky vyhledávání
  • Rada: Při chudokrevnosti si jídla kořeňte fenyklem, skořicí, hřebíčkem, muškátovým oříškem, šalvějí, dobromyslí či mateřídouškou.
  • Rada: Při bolestech v krku si připravíme jednoduchý zábal. Na pruh plátýnka namažeme tenkou vrstvu vepřového sádla. Na něj nastrouháme trochu muškátového oříšku (aby se utvořila tenounká vrstvička). Přikryjeme dalším plátýnkem. Dáme na krk a ovážeme teplým šátkem. Ráno je po bolesti.
  • Rada: Pokud trpíte zrovna na průjem, zkuste toto: muškátový oříšek jemně nastrouhejte, a pomalu vložte do úst - ani ne půl lžičky - nedýchejte PUSOU!
  • Rada: Smíchejte hřebíček se 1/4 čajové lžičky mletého zázvoru (nebo jednou čajovou lžičkou nastrouhaného čerstvého) a 1/8 lžičky mleté skořice. Všechno přelijte dvěma šálky vařící vody a do každého šálku přimíchejte dvě lžíce medu. Upíjejte v průběhu celého dne, dokud bolest v krku nepovolí. Hřebíček působí jako antiseptikum, zázvor a skořice mají protizánětlivé účinky. Tři uvařené brambory rozmačkejte, teplé rozložte na bavlněný šátek, okraje založte. Spolu s vlněnou šálou oviňte kolem krku a nechte působit přes noc. Kapesník či menší hadřík namočíte do rozředěné slivovice, přiložte na krk a převažte teplým šátkem. Při bolení v krku si udělejte priessnitzův obklad. Na krk si přiložíte mokrý kapesník, igelit a převažte suchým šátkem. Při bolení a škrabání v krku kloktejte vodu se solí, kdy ve skleničce vody rozpustíte 1/2 lžičky soli. Přidat můžete i pár kapek TEE TREE oleje. Každé dvě hodiny rozkousejte a sněste stroužek česneku. Během dne můžete pít čaj z tymiánu nebo cumlat koření hřebíček. Obklad na bolest v krku: vyždímejte plenu namočenou ve slané studené vodě, překryjte igelitem a na to přiložte suchý ručník. Na 2 hodiny omotejte kolem krku. Tvarohový obklad na bolest v krku: Tvaroh rozmačkejte vidličku a rozložte rovnoměrně na kapesník v šátku, přiložte ke krku a zavažte. Nechte půl dne nebo přes celou noc. Bolest při polknutí, pálení a škrabání v krku nejlépe zažene tento jednoduchý recept. Uvařte 250 ml černého čaje, přidejte polévkovou lžíci medu a polévkovou lžíci másla. Dobře promíchejte a ihned vypijte. Při bolesti v krku si připravte jednoduchý zábal. Na pruh plátýnka namažte tenkou vrstvu vepřového sádla. Na něj nastrouhejte trochu muškátového oříšku (aby se utvořila tenounká vrstvička). Přikryjete dalším plátýnkem. Přiložte na krk a ovážte teplým šátkem. Ráno je po bolesti.
  • Rada: Plátenko potřeme sádlem, posypeme stejnoměrně vrstvičkou strouhaného muškátového oříšku a přiložíme na krk. Ovineme pruhem dalšího plátna a teplejší šálou. Necháme působit přes noc nebo alespoň několik hodin.
Nenalezli jste babskou radu, ale znáte nějakou, která by zde neměla chybět? Přidejte vlastní radu.

Adresář

Z diskuze

  • Na nákup oblečení doporučuju zajet do freeportu. Na značkové oblečení jsou tam až 70% slevy

  • Natálie.m 28.04.2017 23:04 prací prášek pro citlivou pokožku

    Dnes jsem premiérově koupila tento prací prášek tak už se těším až ho vyzkouším

  • Holubová 28.04.2017 23:04 exem dětí

    Dobrý den, synovi se ze všech klasických pracích prášků dělá virážka a tak jsem si našla na netu…

  • Troubská 28.04.2017 22:04 Krém na vrásky

    Měla bych dotaz nevímjestli úplně k tématu. Alechci si udělatvizážistický kurz nějakýa našla jsem…

  • Markéta 28.04.2017 19:04 Rýma u dětí

    Inhalace jim nevadí vubec, Piniol jim nekapu, ale vytru jim nim akorat nos. nakapu to na vatu a…

Píšeme jinde
  • Recept na živáňskou pečeni krok za krokem

    Recept na živáňskou pečeni krok za krokem

    Živáňská pečeně je pokrm slovenské kuchyně, který má spoustu variant. Klasická příprava spočívá v kombinaci vepřového, jehněčího a hovězího masa, které se napíchá na jehlu a pomalu rožní. Ne každý si může tuto přípravu dovolit, proto si dnes připravíme levnější živáňskou pečeni v troubě.

  • Recept na slaný špagetový koláč krok za krokem

    Recept na slaný špagetový koláč krok za krokem

    Vyzkoušejte tip na rychlý oběd či večeři. Špagetový koláč s balkánským sýrem, špenátovými lístky a čerstvými bylinkami dobře chutná, zasytí a není náročný na suroviny.



Zdravě.cz na Facebooku