Babské rady

Zadejte hledaný výraz např.: šedivé vlasy

Výsledky vyhledávání
  • Rada: Šťáva z listů aloe vera zmírňuje bolest a urychluje hojení.
  • Rada: Připravte si silný čaj z jedné polévkové lžíce heřmánku a 250 ml vroucí vody. Nechte 15 minut louhovat a používejte k obkladům.
  • Rada: Levandule - obklady i masti-dobře hojí drobné oděrky, popáleniny a štípnutí.
  • Rada: Ledovat, ledovat, ledovat Potřít popáleninu trochou másla
  • Rada: 78 g šťávy z listů aloe, 11 g ricinového oleje, 11 g lanolinu. Dobře promixovat a uložit v ledničce. Aplikujeme na postiženou oblast.
  • Rada: Mast měsíčku lékařského (koupíte v lékárně). Nebo si uvařte silný odvar na obklady - 1 lžíce byliny, 250 ml vroucí vody, 10 minut louhovat.
  • Rada: Mochna nátržník - lžičku zalijte 250 ml vroucí vody a nechte 10 minut louhovat, sceďte, nechte vychladnout a přikládejte jako obklad.
  • Rada: Popáleniny natíráme slabým roztokem octa.
  • Rada: Na hemeroidy, kožní záněty hemeroidy, kožní záněty, křeč. žíly, popáleniny a omrzliny. Odvarem můžeme kloktat pri zánětech sliznice ústní, při angíně Koupele nohou při pocení. 2 g drcené kůry povaříme ve 1/4 l vody, 15min louhovat
  • Rada: Lehké omrzliny -postiženou končetinu do teplejšího prostředí nad 15 °C. Postižené místo nemněte, netřete sněhem, nevystavujte přímému zdroji tepla, dbejte u postiženého na pitný režim. Pokud je to nutné, podávejte léky proti bolesti. Těžší případy omrzlin se léčí podobně jako popáleniny. Je lepší vyhledat lekařkou pomoc
  • Rada: slizovité látky obsažené v bylině malí změkčující účinek na sliznici dýchacích cest a trávicího ústrojí Používá se při onem. žaludku,střev a plic, akutní a chronické gangritídě, kolikách, žaludečních a dvanáctnikových vředech. Při chronické zácpě, černém kašli, tuberkulóze. Vzbuzuje chuť na jídlo, tonizuje žaludek, zvyšuje odolnost organismu. Má baktericidní a bakteriostatický účinek. Zevně na hnisavé rány, vředy, popáleniny a v gynekologii. Při střevních bolestech, onemocnění jater, nádorech, zánětech močových cest, úplavici, nevolnosti po zvracení, žalud. těžk.
  • Rada: Nutné je co nejrychlejší ošetření: rozkrojte cibuli a přiložte ji na popáleninu. Pokud je popálené místo většího rozsahu, můžete cibuli nakrájet a zakrýt sterilním obvazem. Na popáleninu od hrnce nebo žehličky aplikujte hořčici a po chvilce působení opláchněte studenou vodou. Na popálenou kůži jsou dobré heřmánkové obklady. Do heřmánkového čaje namočte gázu, vyždímejte ji a přiložte na místo.
  • Rada: Popáleninu ihned postříkejte studenou vodou a posypte solí. Nechejte působit, až se sůl sama oddrolí.
  • Rada: Olejové mazání: naložíme 1 polévkovou lžíci květů třezalky do 1/4l. slunečnicového oleje po dobu 3 týdnů. Aplikujeme na postižená místa. Vyhlazuje jizvy a pomáhá hojit spáleniny.
Nenalezli jste babskou radu, ale znáte nějakou, která by zde neměla chybět? Přidejte vlastní radu.

Adresář

Z diskuze

  • Táňa 25.04.2017 22:04 zkusenosti s clip in

    Díky moc, už mám objednáno od nich...už se na ně těším:)

  • Ajinka 25.04.2017 19:04 sex

    Jako darek je to supr a to rovnou pro obaaaa :)

  • Lexa 25.04.2017 19:04 Problémy s erekcí

    Gel? Helet ale od nich jsem cetla i o nejakym doplnku stravy, tabletky, kdo zksuil?

  • Ano ten přesně mám. Investice sice vysoká ,ale určitě se vyplatí. Mám ho dva roky a žádná závada…

  • zdenka 25.04.2017 18:04 Rady a zkušenosti s hubnutím

    jo dietlax používám v tabletách spolu s h2out a nemám s tím problém, žádné zácpy nejsou. Kupuji to…

Píšeme jinde
  • Recept na živáňskou pečeni krok za krokem

    Recept na živáňskou pečeni krok za krokem

    Živáňská pečeně je pokrm slovenské kuchyně, který má spoustu variant. Klasická příprava spočívá v kombinaci vepřového, jehněčího a hovězího masa, které se napíchá na jehlu a pomalu rožní. Ne každý si může tuto přípravu dovolit, proto si dnes připravíme levnější živáňskou pečeni v troubě.

  • Recept na slaný špagetový koláč krok za krokem

    Recept na slaný špagetový koláč krok za krokem

    Vyzkoušejte tip na rychlý oběd či večeři. Špagetový koláč s balkánským sýrem, špenátovými lístky a čerstvými bylinkami dobře chutná, zasytí a není náročný na suroviny.



Zdravě.cz na Facebooku