Připravujeme pro Vás znovuotevření poradny. Chcete-li se zapojit do odpovědí a zviditelnit se, kontaktujte nás zde.

Odpovědi v poradně budou označeny profilem a kontaktem na odpovídajícího. Na profilu bude přehledně uvedeno zaměření, specializace, pozitivní reference z poradny, kontaktní údaje atd. Profil bude možné upravovat a později z něj bude možné vytvořit profesní web.

Bude jen na Vás do kolika odpovědí v poradně se zapojíte. Vytvoření profilu Vás k ničemu nezavazuje. Hledáme primárne specialisty v oborech: Nutriční specialista, Fitness trenér, Lékař, Psycholog, Psychiatr, Kosmetička.

Pohrudnice

jak moc je nebezpečný zápal plic a zánět, nebo zápal pohrudnice? po 3 dnech v horečkách je teď v nemocnici.54 roků, diabetik..děkuji

Odpovědi na otázku

pokud je v péči lékařů,tak se není čeho obávat
držím palce pro uzdravení, myslím, že v nemocnici bude vše v pořádku, chce to hlavně teplo a odpočívat, antibiotika a lékaři to všechno spraví, věk 54 let není ještě tak hodně
Rozhodně je lepší být v nemocnici pod kontrolou,nasadí antibiotika,cukr v krvi budou určitě hlídat.Držím palce .
rozhoduje jak fyzický, tak psych stav pacienta.. někdo pobyt ve špitále vysloveně nesnáší, tak i léčba je těžší, ale zápal plic není dnes žádná tragédie, to chce klídek a za chvíli je doma :-)
to záleži taky od imunity jedince
je teba dodržovat léčbu,kterou doporučil lékař a zároveň dbát na dobrou hladinu cukru v krvi,dodržovat dietu a měřit se glukometrem při diabetu.
tady je třeba důvěřovat lékařům.
Je to individuální, může to být dost závažné, je nutno ho konzultovat s lékařem.
Liečba závisí od príčiny vzniku ochorenia. Pri bakteriálnych infekciách sa podávajú antibiotiká. Pri zápale iného pôvodu sa môžu predpísať kortikosteroidy alebo nesteroidné protizápalové lieky. Proti silnejšej bolesti sa podáva najskôr kodeín alebo tramadol, niekedy aj silné opiáty. Závažnejšie formy a vyvolávajúce príčiny si vyžadujú hospitalizáciu. Zápalu pohrudnice možno predísť včasnou a dôslednou liečbou poranení hrudníka, zápalu pľúc a iných pľúcnych ochorení. Ďalšie opatrenia zahŕňajú všeobecnú prevenciu vyvolávajúcich príčin, akými sú priemyselné a iné škodliviny.
Zápalu pohrudnice možno predísť včasnou a dôslednou liečbou poranení hrudníka, zápalu pľúc a iných pľúcnych ochorení. Ďalšie opatrenia zahŕňajú všeobecnú prevenciu vyvolávajúcich príčin, akými sú priemyselné a iné škodliviny.
Je to vyléčitelné, nebojte se...
Dnes se tato nemoc vyléčí . V nemocnici mu pomůžou .
To bude dobré, byla jsem se zápalem plic doma a brala antibiotika. Pacient se uzdraví, dnes se tato nemoc vyléčí raz dva.
Já důvěřuji péči lékařů v nemocnici. Pokud s nimi máte dobré vztahy, tak vše jistě dobře dopadne! :-) Držím pěstičky!