Rady proti pálení žáhy

Pálení žáhy je velice nepříjemná záležitost. Vzniká návratem kyselého žaludečního obsahu do jícnu. Často pálení žáhy postihuje těhotné ženy a po porodu samo vymizí. Pokud máte neustálé problémy s pálením žáhy, může to být znamením nějakého zdravotního problému a někdy pomůže až operace jícnu. Úlevu většinou přináší zvýšená poloha horní poloviny těla nebo vypití sklenky vlažné vody. Někomu pomáhá vypít hrnek mléka. K potlačení kyselosti žaludečních šťáv se používá jedlá soda. Pálení žáhy zaženete i kouskem mrkve nastrouhané najemno, který sníte. Některé babské rady doporučují uklidnit pálící žáhu syrovou bramborou, stačí kousek, který důkladně rozkousáte. Následující babská rada slibuje, že vás zbaví pálení žáhy natrvalo: Potřebujete k tomu kyselou smetanu a výdrž. Doporučuje se totiž užívat smetanu při potížích po lžičkách po tři dny, ovšem jako jediné jídlo. Takto byste měli zkonzumovat až pět sklenic kyselé smetany.


Adresář

Z diskuze

  • Barča 05.03.2018 13:03 Termoska

    Máme dvě a obě objednanéodtud:http://www.inteligentni-termoska.cz/ Třeba čaj vydrží teplý i 24 h…

  • Dan 05.03.2018 11:03 Nachlazení

    Simo díky, už ten Stérimar mám doma a ted jsem bez rýmy, takže supr :) Raději ted budu stříkat…

  • Sima 05.03.2018 11:03 Chřipka a nachlazení

    Určitě mu to pomůže :) Tak rýmečce zdar :) Už aby bylo aspon jaro a pak léto..nebo ta zima a t…

  • Dana 05.03.2018 10:03 Krém na vrásky

    Které přípravky tedy používáte na pleť? Nejlíp na to abych trochu omládla? Vím že nemůžu čekat…

  • Dana 05.03.2018 01:03 Hubnutí

    Mě nikdy vživotě žádná dieta nepomohla až na tu kterou mi sestavil výživový specialista odtud…

Píšeme jinde
  • Vegetariánský tatarák krok za krokem

    Vegetariánský tatarák krok za krokem

    Tatarák na křupavé topince nebo čerstvé bagetce, kdo by odolal? Pokud hledáte variantu, která se chuťově podobá té masové, zkuste tento recept. Tatarák z avokáda je pikantní, chuťově výrazný a zachutná i těm, kteří nad vegetariánskými pokrmy ohrnují nos.

  • Recept na švestkové čatní krok za krokem

    Recept na švestkové čatní krok za krokem

    Čatní (chutney) je chuťově velmi výrazná omáčka pocházející z indické kuchyně, podává se k masu i zelenině. Základem je vždy ovoce a spousta koření. Tentokrát si ji připravíme ze švestek, jablek, pomerančové šťávy, skořice, chilli a zázvoru.



Zdravě.cz na Facebooku