Babské rady

Zadejte hledaný výraz např.: šedivé vlasy

Výsledky vyhledávání
  • Rada: Česnek medvědí povzbuzuje trávení, je osvědčeným prostředkem proti zácpě.
  • Rada: Víno z medvědího česneku: hrst listů svařit ve 1/4l. bílého vína, přisladit medem a po vychlazení popíjet během dne.
  • Rada: Prolisujeme tak dva stroužky a naneseme na pleť, po chvilce opláchneme vodou. Kůru několik dní takto opakujeme
  • Rada: Umixujte stroužek česneku se sklenicí hork vody a vypijte
  • Rada: Jezte hodně česneku.
  • Rada: Vezmeme malý stroužek česneku,rozpůlíme podél a jednu půlku dáme do kousku vaty a dáme do ucha na tu stranu kde nás bolí zuby,česnek by tu bolest měl vytáhnout,v naší rodině to používáme a funguje to.
  • Rada: Potírejte postižené nehty rozříznutým stroužkem česneku.
  • Rada: jezte česnek. pokud se obáváte zápachu, tak užívejte česnekové tobolky z lékárny
  • Rada: Denně sníst jeden stroužek česneku. Případně užívat tinkturu či sušený koncentrát, který množstvím odpovídá čerstvému stroužku.
  • Rada: Česnek - urychluje léčbu i v případě, že ji vede lékař. Působí dezinfekčně a protizánětlivě. Jezte denně aspoň dva stroužky v syrovém stavu, můžete je použít do pomazánek, bylinkového másla, dipů ideálně z bílého jogurtu či salátových zálivek.
  • Rada: Česnek nakrájíme na plátky a zalijeme octem. Necháme 7 dní v uzavřené lahvičce. Potom přikládáme každý večer na bradavici. Zabalíme, aby z bradavice česnek nespadl a necháme působyt.
  • Rada: Dejte si cokoli s česnekem! Ten stimuluje pocení. Látky v něm obsažené podporuji čištění dýchacích cest a zlepšuji odkašlávání, nahradí vám tedy syntetické kapky na kašel.
  • Rada: Rozkousejte stroužek česneku. Případně si uvařte česnečku (česnek ale nesmíte vařit).
  • Rada: 2 prolisované stroužky česneku s 2 lžičkami hnědého nerafinovaného cukru svařte v 750 ml vody. Pijte 3x denně.
  • Rada: Na jizvy po operacích se hodí je mazat rozetřeným česnekem smíchaným s medem. Můžeme přidat i kapičku oleje, ale záleží na konzistenci medu.
  • Rada: nechte přes noc ve sklenici česnek s octem, pak pár dní mažete a jsou pryč.
  • Rada: Utřeme česnek, smícháme s malým množstvím teplé vody se špetkou mouky. Natřeme se směsí postižené místo, necháme chvilku působit.
  • Rada: Rozetřete česnek se šafránem a vše rozmíchejte v medu. Z plátna udělejte velkou silnou náplast. Bolavou končetinu silně namažte mastí a přiložte plátno. Nejvhodnější je náplast dát před spaním.
  • Rada: Použijte masťový základ a do něj vmíchejte trošku rozmačkaného česneku. Směs pak aplikujte na postižené místo.
  • Rada: Proti kašli a zánětu horních cest dýchacích pomůže horké mléko s česnekem.
Nenalezli jste babskou radu, ale znáte nějakou, která by zde neměla chybět? Přidejte vlastní radu.
Celkem záznamů: 2458

Adresář

Z diskuze

  • Markéta 28.04.2017 19:04 Rýma u dětí

    Inhalace jim nevadí vubec, Piniol jim nekapu, ale vytru jim nim akorat nos. nakapu to na vatu a…

  • Iveta 28.04.2017 17:04 PEDIKÚRA

    Tak jestli mi to zabere, tsak neváhám a jdu hned. Uz me to leze na nervy a dochází mi trpelivost…

  • Felix 28.04.2017 14:04 Deodorant

    Taky jsem vyzkoušel ten zázrak jménem Antipe a nezbývá mi nic jiného, než chválit. To musíte…

  • Nikol 27.04.2017 23:04 Cyklo diskuze

    doporučila by si mi nějaký dobrý elektrokolo, který nestojí palbu?

  • Nikol 27.04.2017 23:04 Cyklo diskuze

    elektrokolo jsem ještě nikdy nezkoušela, ale asi si ho teď na léto pořídím

Píšeme jinde
  • Recept na živáňskou pečeni krok za krokem

    Recept na živáňskou pečeni krok za krokem

    Živáňská pečeně je pokrm slovenské kuchyně, který má spoustu variant. Klasická příprava spočívá v kombinaci vepřového, jehněčího a hovězího masa, které se napíchá na jehlu a pomalu rožní. Ne každý si může tuto přípravu dovolit, proto si dnes připravíme levnější živáňskou pečeni v troubě.

  • Recept na slaný špagetový koláč krok za krokem

    Recept na slaný špagetový koláč krok za krokem

    Vyzkoušejte tip na rychlý oběd či večeři. Špagetový koláč s balkánským sýrem, špenátovými lístky a čerstvými bylinkami dobře chutná, zasytí a není náročný na suroviny.



Zdravě.cz na Facebooku